Caminant per l'entorn

010

El grup excursionista l’Arítjol va realitzar, un any més, la marxa anual La Selva del Camp-muntanyes de Prades. I Bonretorn va a tornar a ser un dels indrets pels quals va transcórrer la cursa.

Felicitem el grup l’Arítjol per l’organització i la realització d’aquest esdeveniment, que congrega un gran nombre de persones per a gaudir del medi realitzant una de les activitats que hi té menor repercussió.

Un entorn gestionat per propietaris privats que el comparteixen desinteressadament per a la celebració d’activitats com aquestes. Una marxa preparada i executada pel grup excursionista l’Arítjol amb una llarga experiència i efectivitat demostrada, tot i que sempre pot ser criticat (positiva o negativament) per part dels participants.

Participants que, un cop finalitzada la travessa, comentats el pros i els contres, les anècdotes, els esforços, les satisfaccions, desconeixem si s’han parat a valorar el que suposa per a les propietats el manteniment dels paratges pels quals han transitat.

És aquest el motiu que va dur l’Associació Alveolus a difondre la problemàtica esdevinguda en el municipi de l’Albiol a causa de l’afany extractiu de l’empresa La Ponderosa, S.A. Una empresa amb un concepte molt diferent pel que fa a l’aprofitament del territori; una idea que comporta accions que tenen un gran impacte no solament en el paisatge sinó també sobre la flora, la fauna i les persones que l’habiten o en gaudeixen.

Des d’Alveolus es treballa per mantenir i millorar un entorn del qual gaudim tots, cercant alternatives útils, pràctiques i sostenibles a l’extractivisme o altres models de desenvolupament basats en la sobreexplotació dels recursos naturals.

001

One thought on “Caminant per l'entorn

  1. Molt bona iniciativa la d’aquesta marxa anual. Celebro poder veure que van passar per Bonretorn, gràcies als seus propietàris, doncs es passa per dins d’una propietat privada.
    Lamentable, un cop més, el paper de l’Ajuntament de L’Albiol. Cap noticia a la seva web ( només hi surten les obres que ens paga la Diputació i que es fan balls en línea ), ni de la programació de la marxa ni cap noticia posterior ( ja sortirà d’aqui a pocs dies si llegeixen aquesta web i d’altres ).
    Som molts els veins que voldriem que L’Albiol tingués el protagonisme que es mereix en questions de Medi Ambient i activitats a l’aire lliure. Mentrestant, anem esperant la opertura de l’alberg. Cinquena fase de construcció, folrar de pedres dues parets exteriors, i encara no es pot fer servir? Que falta? Per quan està previst? Sembla que només esperin que algú pagui perque es pugi posar la medalla el gestor de la subvenció.

    Un senyor ( sí, sí, anònim, que a Masies n’hi ha que mosseguen … )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>