Monthly Archives: July 2011

Alcover, última hora: “Menys Muntanyes de Prades i Més pedrera La Ponderosa”

Nova Porta d'Entrada, des d'Alcover a les Muntanyes de Prades

Text: Pep Palmitjà

Foto: Derviche&Company

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l’ajuntament d’Alcover ha estat aprovat, de nou, en fase inicial, però amb esmenes “substancioses”, enmig de la nit —a les 20.30 hores en punt—, d’un ¡18 de juliol!, (uf!!!), de 2011, (ah…!).

Dies abans, el mateix alcalde no sabia quan seria posat a consideració del ple municipal, segons comentaven algunes persones interessades a saber-ho.

Però finalment va ser ahir. I ja tenim l’aprovació d’un POUM que, en principi, possibilitarà l’«Ampliació de La Ponderosa-1389» una altra vegada ―perquè no és la primera vegada que Anton Ferré dóna “carta blanca” a La Ponderosa concedint a Josep Rodríguez “ampliació” d’extracció, segons que argumentava l’oposició durant la sessió del ple d’aprovació.

A la sala de plens d’Alcover no hi havía ningú, fora dels polítics i algunes ànimes en pena. Això podria indicar que hi havia hagut una gran participació ciutadana en el debat anterior o una absència total de participació. Jo m’inclino més pel segon supòsit, ja que durant el ple, el representant de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va demanar que es fessin al poble unes jornades de presentació del POUM aprovat (¿després d’aprovat?). En definitiva, un tema portat amb estil “polític”: yo me lo guiso y yo me lo como, como Juan Palomo.

Alcover: Porta d’Entrada (de ciment) de les Muntanyes de Prades

ALCOVER1

Texto: Jaireche

Fotografía: Derviche & Company

La revisión del POUM aprobado (e hibernado) en diciembre de 2008

Las personas preocupadas por los destrozos  del medio y natura  por “canteras impunes  legalizadas”  siempre han apuntado al juego perverso de  varios ayuntamientos del territorio de Tarragona (Riudecol, Argentera,…) con sus “Pla d’Ordenació Urbanística Municipal” (POUM) Continue reading