COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ ALVEOLUS

Web

A tots els veïns de l’Albiol (nucli urbà, masos i urbanització Masies Catalanes) i la resta d’amics i socis d’“Alveolus”.

L’any 2012 ha començat amb una notícia important per als veïns de l’Albiol i per als amants de la natura, en general, i de les muntanyes de Prades, en particular.

Es tracta del següent: la resolució final del director general d’Energia, Mines i Seguretat industrial, Josep Canós i Ciurana, sobre la sol•licitud  de Concessió Directa d’Explotació (anomenat Expedient “Bàrbara-10.089”) de 21 quadrícules mineres —situades en bona mesura dintre del terme de l’Albiol— que, d’ençà de l’any 2005, Canteras La Ponderosa tractava d’aconseguir davant de diversos organismes de la Generalitat de Catalunya. L’aprovació d’aquesta concessió hauria suposat que Canteras La Ponderosa, per mitjà d’adquisició de finques i acords amb propietaris, hauria pogut ampliar la pedrera muntanya amunt, fins arribar gairebé al mateix castell de l’Albiol.

Finalment, i després de diverses gestions efectuades per membres d’Alveolus davant dels organismes competents, la petició ha sigut denegada i s’ha tancat l’expedient tant a Medi Ambient com a la Direcció General de Mines. Així ha estat comunicat a Alveolus pel subdirector general de Mines, Francesc Sabio Oliveres, en un escrit signat el 9 de desembre de 2011 i amb data de sortida 10 de gener de 2012.

Amb tot, es pot dir que s’ha guanyat una batalla, però no pas la guerra, a Medi Ambient hi ha obert un nou expedient sol•licitat per Canteras La Ponderosa, anomenat “Ampliació de La Ponderosa-1389″,  que està temporalment aturat a l’espera de les noves requalificacions de terrenys que l’ajuntament d’Alcover està efectuant per obtenir el permís corresponent. Un cop aprovat el POUM amb les noves requalificacions, Medi Ambient podrà emetre un informe favorable perquè finalment els Serveis Territorials de Mines de Tarragona donin la resolució favorable definitiva a l’ampliació.

CAL QUE ENS MANTINGUEM, DONCS, VIGILANTS PER OPOSAR-NOS A L’APROVACIÓ DEL NOU EXPEDIENT D’AMPLIACIÓ.

Associació “Defensa i Millora del Territori  i Patrimoni de l’Albiol i Entorn” (Alveolus)

Resolució Mines 001
Resolució Mines 002
Resolució Mines 003
Resolució Mines004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>