Sentència contra Fecsa-Endesa

Va arribar l’any 1900, el que va ser el segle XX. L’entrada a l’era industrial, la mecanització, l’estat del benestar, deixar de conrear la terra i formar part de les masses socials per poder-se guanyar la vida sense doblegar l’esquena.

Després, l’any 2000, amb la desmesura de les tecnologies, tot progrés, noves comoditats per als habitants (no per a tots, és clar). Promeses de futurs immillorables, de qualitats de vida insuperables, de grans nivells de vida.

incendi2

Això, potser, fins al mes de març. El dia primer de març de l’any 2000, un incendi forestal va cremar unes 800 hectàrees en els termes de l’Albiol i Alcover.

Cap particular, cap propietari, cap institució, cap administració va ser capaç de reclamar responsabilitats per el Jutjat de Primera Instància nº 3 de Reus.

Tres asseguradores han estat les qui han pogut fer front a la multinacional Endesa per a portar-la a judici. Les úniques organitzacions multinacionals que, reobert el cas l‘any 2008, han aconseguit sentència del contenciós  1  de l’Audiència de Tarragona, condemnant a Fecsa-Endesa a satisfer les seves demandes per negligència en el manteniment de les instal·lacions de la línia elèctrica propietat de Fecsa, quedant com a responsable de l’incendi.

incendi 1

Quatre multinacionals entre les que es disputen els grans nivells de vida. Passats onze anys del sinistre, les unes aconsegueixen sentència del Jutjat de Tarragona, ara l’altre interposa recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

I al poble? Al poble que li  donin  pel turururu.

Aquest és el futur que tenim, imagina’t el que ens espera.

Cheesboiger

Sentència 160311 sobre IF Albiol 010300-1Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>