Rebuscant en els arxius de les administracions

Imatge

Dibuix:M.G.Marín

QUI PAGA, MANA
El Gremi d’àrids de Catalunya es farà càrrec dels costos derivats dels estudis de les espècies protegides en l’àmbit de les activitats extractives. En cap cas, els estudis seran preceptius  als procediments d’autoritzacions de les activitats extractives d’àrids. Tot i que la publicació i la confidencialitat dels seus resultats es determinarà en les addendes específiques corresponents.
Tot sigui per aconseguir una reducció dels nostres impostos?
En aquests moments comença  a ser una mica “flipant” totes aquestes actuacions. Llegiu si us plau.

conveni Arids-DAAM(1)

Volem dades reals de l’aire que respirem!!!

Imatge

 

L’Associació Alveolus va signar, juntament amb altres, el comunicat en el que es demana a les administracions que  facin un estudi seriòs de la qualitat de l’aire que es respira i prengui les mesures oportunes.

Des de la Plataforma Cel Net s’ens ha fet arrivar el resó que ha tingut aquest comunicat.

Per als interessats:

Circ de Tarragona.com, 5/06/2015: Més d’una desena d’entitats ecologistes reclamen les dades reals de qualitat de l’aire al Camp de Tarragona

Us ho enviem per si li voleu fer una ullada:  http://plataformacelnet.blogspot.com.es/p/resso-mediatic.html
Plataforma Cel Net

plataformacelnet.blogspot.com / Twitter: @CelNet_Francoli / Facebook: Plataforma Cel Net 
 
 

Campanya: Ara, el polígon sud! Saps que respires?

Imatge

Vista des de l?Albiol

La Plataforma Cel Net treballa per forçar el control de les emissions del complex petroquímic del Camp de Tarragona. Aquestes emissions també afecten a la primera línia muntanyosa en la que vivim.  Alveolus  donar suport i s’adhereix a la  campanya :Ara, el polígon sud! Saps que respires?.

Cel Net ha publicat en el seu blog: SAPS QUÈ RESPIRES? 

ARA, EL POLÍGON SUD! 

L’any 2014, quan gairebé 40 anys de complex petroquímic al Camp de Tarragona deixen palès un evident deteriorament del paisatge, de les condicions de vida i de la salut, la Plataforma Cel Net presenta els resultats d’un estudi de la qualitat de l’aire entorn al polígon nord, realitzat per LCMA de l’UPC i finançat pels Ajuntaments del Morell, Vilallonga del Camp, Constantí i Perafort-Puigdelfí.

Aquest estudi posa fi al cicle de silenci, manipulació i evasió de responsabilitats al qual s’havia condemnat la zona. Per primer cop, s’ha disposat de dades reals, independents i al servei de la població que han enfrontat les respostes i silencis donats des de les institucions públiques i des de les mateixes empreses davant les contínues agressions contaminants de la indústria.

Els resultats de l’estudi, mostren una presència elevada de compostos químics nocius i cancerígens tals com el Benzè, el 1-3 Butadiè i el Benzo(a)pirè i posen de manifest les mancances actuals de la legislació pel que fa al control de les emissions contaminants i a les mesures de prevenció i protecció davant dels seus efectes en la salut i el medi ambient.

En els últims mesos, l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la proposta de crear una Taula Territorial per debatre i solucionar l’evident problemàtica de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona ha posat fi a un gran silenci mediàtic i ha motivat a treballar per un canvi de legislació. Tot i així, a dia d’avui encara no s’ha rebut cap resposta oficial. Per això, cal seguir reclamant que cal una reducció immediata de les emissions localitzades i difuses dels compostos químics detectats en l’estudi; que cal un equip de control, extern i transparent que publiqui periòdicament dades reals i que cal reubicar les casetes de control de la Generalitat.

No es pot perdre de vista que l’estudi impulsat per la Plataforma Cel Net només dóna dades a les poblacions properes al polígon nord però cal seguir denunciant la situació irregular i d’opacitat que altres poblacions del Camp de Tarragona també estan patint.

Avui 5 de juny, dia del Medi Ambient, celebrem un any des de la presentació dels resultats de l’estudi de la qualitat de l’aire a la Vall del Francolí, i el nostre reclam continua. Per això, diverses organitzacions ecologistes, socials i veïnals ens apleguem per iniciar una campanya conjunta per demanar que aquest control objectiu, exhaustiu i transparent de la qualitat de l’aire es faci també extensiu a les poblacions de Tarragona, La Canonja i Vila-seca. Poblacions properes al polígon sud del complex petroquímic de Tarragona i per tant municipis afectats directament per la contaminació de la industria contaminant. És per això, que exigim que es repliqui l’estudi que ja s’està realitzant a les poblacions de la Vall del Francolí, per tal de poder tenir dades reals de la qualitat de l’aire en la totalitat del complex petroquímic.

Som conscients que haurien de ser les pròpies empreses contaminants les que assumissin els costos econòmics d’aquests estudis i l’administració pública la que es fes càrrec de vetllar per la qualitat de l’aire. Tot i així, davant la situació actual, marcada per la manca de responsabilitat i l’evident falta de transparència, ens porta a demanar als ajuntaments de les poblacions afectades que assumeixin el compromís que els pertoca amb la salut de les seves poblacions i el medi ambient.

Repetim una altra vegada que aquest estudi no va en contra de ningú, sinó a favor de la salut de les persones del Camp de Tarragona, la defensa del nostre territori i l’aposta pel futur! Volem dades reals de l’aire què respirem!

Camp de Tarragona, 5 de juny del 2015

Col·lectius signants:

Plataforma Cel Net, Alveolus, Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, Defenterra, Delterpa, Ecologistes en Acció de Tarragona i l’Ebre (GETE-EeAC), Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, Gepec- EdC, Grup de Reforestació Les Alzines (GLA), La Canonja 3 – Poble, Paisatge i Sostenibilitat, Plataforma Cuidem la Platja Llarga, Plataforma del Camp, en defensa de la terra i el territori, Plataforma del Priorat, Plataforma NoalaMat L´Aleixar, Unió de Pagesos de la Selva del Camp,

QUÈ PUC FER JO?

Quan sentis pudor o un altra tipus de molèstia (com irritació a l’aparell respiratori, ulls, mal de cap, etc) al Camp de Tarragona registra-la en aquest formulari. Això enforteix l’estudi i permet tenir un registre independent de l’aire què respirem!

Si us voleu adherir a la campanya (com a col·lectiu) envieu-nos un correu a plataformacelnet@gmail.com

Pàgina d’inici

Subscriure’s a: Missatges (Atom)

 

 

 

PROPOSTA D’ACORD DE RESOLUCIÓ DE LES AL·LEGACIONS AL REGLAMENT DE CAMINS MUNICIPAL I APROVACIÓ DEFINITIVA DEL MATEIX

Imatge

Divendres 15 de maig va ser aprobat en ple municipal per quatre vots a favor i dos en contra el Reglament d’ús dels camins municipals de l’Albiol.

Variacions amb la proposta:
. Article 5.-
solsament estan reflectits la relació de camins que composen la xarxa principal.
Com diu al final de l’Article;  La resta de camins municipals conformen la xarxa secundària. O sea se, els mateixos que en la proposta pero sense especificar.
. Article 6.-
Tonatge per xarxa principal 25 Tm, tonatge xarxa secundària 20 Tm.
. Article 22.-
Les sancions…
.I l’Article 25?
Diu l’Article 25 que en un cas de compromís el califa està obligat a manar a l’autoritat pasar-se pel deixonsis totes les lleis del país…
salut
Hem esborrat  el nom de les persones que han fet les al.legacions.
7.- PROPOSTA D’ACORD DE RESOLUCIÓ DE LES AL·LEGACIONS AL
REGLAMENT DE CAMINS MUNICIPAL I APROVACIÓ DEFINITIVA DEL
MATEIX

Continua llegint