L’Associació Alveolus present als actes de la festa major de La Selva del Camp

Publicat el 11 desembre, 2015

Dintre dels actes de la festa Major de la Selva es va presentar a l’auditori de Santa Llúcia el documental: “La terra de l’Albiol. Llauràvem, Sembrem, Collirem”.
 El Manolo Ortega va fer la presentació de l’acte.
“La Asociación “Alveolus”, Defensa i Millora del Territori i Patrimoni de L´Albiol i Entorn, nació hace unos 5 años. Pero “Defensa”, para defenderse de qué. Principalmente de la agresión que suponía y supone la expansión hacia las montañas de l´Albiol de la pedrera de Alcover La Ponderosa o también llamada La Poderosa.
 El reportaje que pasaremos a continuación fue presentado en las IV Jornadas de Alveolus, en la fiesta mayor de l´Albiol el pasado 27 de septiembre. Anteriormente se habían celebrado otras tres jornadas con referencia a temas como “Complexitat i riquesa d´un territori”, “Passat, Present i Futur”, “El despoblament de L´Albiol, Una perspectiva històrica”, “Un camp de masos, masies i masets”.

PB290010

I va continuar amb una sala plena de gent
PB290011
“…. Alveolus va arribar a la conclusió que s´havia de centrar en “El territori i la seva gent” i fer la jornada no des de fora sinó des de dins. És a dir : s´hauria de fer per les mateixes persones que viuen, respiren i treballen a l´Albiol. Encara més, s´hauria de canviar fins i tot el mètode i passar a un estil vivencial i que, aquestes persones, aquests veïns, fossin gent vinculada entre tots al passat i al present, i tots ells amb projecció cara al futur, al futur de cadascú d´ells i al futur de l´Albiol. Aconseguir això era difícil i més difícil encara preparar una taula rodona amb aquesta complexitat. …. Hem agafat les tècniques modernes i, la ponència a desenvolupar per cada un dels ponents invitats s´ha transformat en una entrevista i aquí teniu el resultat, un vídeo que hem titulat: La Terra de l´Albiol. Llauràvem, Sembrem, Collirem. Amb els ponents grans, valorem el passat com un tresor d’experiències. Amb els joves compromesos, valorem un present amb idees noves però també amb vincles amb les experiències del passat. I dels grans i joves, valorem el futur amb les seves noves projeccions realistes amb els peus a terra. Ah “el mejor museo que podemos contemplar, está vivo y lo tenemos en la naturaleza”.
Alveolus va quedar una mica decebuda i també els assistents a l’acte perquè la sala no estava preparada amb el mitjans audiovisuals que es requerien i que van fer que la sonoritat fos molt deficient.

418

Esperem que els qui vulguin gaudir de veure de nou el documental ho puguin fer amb unes bones condicions. Alveolus disposa de còpies del documental. Si a algú l’interessa es pot posar en contacte amb nosaltres. Gràcies a tots per assistir-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *