Cantera La Ponderosa: una pedrera que devora

Cantera La Ponderosa/ de la empresa “Cantera La Ponderosa,S.A.”

Cantera La Ponderosa/ de la empresa “Cantera La Ponderosa,S.A.” Foto: Tibu

Alveolus.cat vol fer difusió de l’amenaça que suposa, per als veïns del terme de l’Albiol (Baix Camp) i dels altres termes municipals propers, l’anunciada expansió de la pedrera “La Ponderosa”, ja que en el web municipal no s’hi permet opinar ni vehicular informació sobre aquest tema.

Ja fa uns anys, l’empresa “Canteras La Ponderosa” va voler incrementar la seva activitat extractiva endinsant-se en el límit municipal de L’Albiol, un cop exhaurida la capacitat d’extracció en el territori d’Alcover. En aquella ocasió no varen aconseguir els permisos necessaris a causa de l’oposició municipal, veïnal i d’entitats mediambientals.

Però uns anys més tard, mitjançant l’adquisició de propietats rurals en el municipi de L’Albiol, torna a intentar l’expansió de l’activitat. El que més preocupa ara els veïns és la posició a favor que sembla ser que hi tenen l’alcalde i el seu equip de govern.

Davant de la possibilitat que es concedeixin facilitats i permisos a l’empresa extractora per part de les administracions, els veïns i entitats de defensa del medi ambient i la qualitat de vida demanen i exigeixen que es tinguin en compte els problemes de tot tipus que comportarà l’explotació de la pedrera.

No cal dir que, tant pel que fa al nucli urbà més proper a la pedrera —Masies Catalanes— com per a la vida i explotació rural de les nombroses masies existents en el municipi de L’Albiol, les conseqüències de l’extracció seran molt greus.