L’Associació Alveolus organitza la IV jornada cultural

L’Albiol, 27 de setembre de 2015

_MG_0819Un any més l’Associació Alveolus va celebrar les quartes jornades culturals _MG_0817

Però aquesta vegada van ser una mica diferents, tal com ens va expicar Francisco Marin i que reproduïm a continuació:
_MG_0800
“Durant les tres Jornades anteriors, si recordeu, proposàvem un tema concret, ben delimitat, teòricament ben enquadrat; desprès connectàvem amb tècnics de fora (per això de que la distància dona objectivitat) i ells, els tècnics de fóra exposàvem el seu parer, i feien les seves anàlisis…. Nosaltres ells escoltàvem, preníem notes, dialogàvem amb ells i, després, Alveolus –en les seves reunions- deduïa conclusions i, en tant que podia, actuava. Us hem de dir que els últims mesos del 2014 i els qui portem del 2015 estan sent molt complicats. Sobre tot, per determinats problemes per a la zona i, en concret, per a l’Albiol. Quins? Entre d’altres, el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) d’Alcover, contra el que Alveolus va presentar al•legacions. Després, la Generalitat de Catalunya, contra la qual determinació nosaltres vam posar un Contenciós Administratiu amb informes tècnics i procurador . Tot això significa temps i “calés”. Tot l’anterior, per una part, va fer que la IV Jornada no pogués celebrar-se. Però, per altre part, examinant les tres jornades dels anys anteriors, fent en conjunt la seva anàlisi, van decidir que, per ara, ja estava bé de “problemes concrets”, “d’anàlisis objectius”, “de tècnics de fóra” i que ara tocava –en aquesta IV Jornada- un altre estil i altres temes no tan “objectius” i “analitzats des de fóra”. Alveolus va arribar a la conclusió que s’havia de centrar en “El territori i la seva gent” i fer la Jornada no “des de fóra” sinó “des de dintre”. Es a dir: s’hauria de fer per les mateixes persones que viuen, respiren i treballen a l’Albiol. Es més: s’hauria de canviar, fins i tot, el mètode i passar a un estil – jo no diria subjectiu- sinó vivencial. I que aquestes persones –aquests veïns i veïnes- fossin gent vinculada entre tots al passat i el present, i tots ells amb projecció cara al futur, al futur de cadascú d’ells i al futur de l’Albiol. Aconseguir això era difícil i més difícil encara preparar una taula rodona amb aquesta complexitat. Per això Alveolus en aquesta IV Jornada ho ha canviat: • Hem agafat les tècniques modernes i la ponència a desenvolupar per cada un dels ponents invitats s’ha transformat en una Entrevista • I aquí teniu el resultat: un vídeo que hem titulat: La terra de l’Albiol. Llauràvem. Sembrem. Collirem. _MG_0809
Normalment, els protagonistes d’un vídeo no hi són presents. Avui, aquí a l’Albiol, sí. Per això, després podrem parlar, preguntar, dialogar…. amb els protagonistes de la jornada.
Ara veurem “la Peli”,… després, ja direu. Nosaltres, simplement, dir que:
• Amb els “ponents grans” valorem el passat con un tresor d’experiències
• Amb els joves compromesos valorem un present amb idees noves, però, també, amb vincles amb les experiències del passat (dels grans)
• I, des de grans i joves valorem el futur amb les seves noves projeccions realistes, amb els peus a terra.
_MG_0813Finalment agrair la celebració de la IV Jornada d’Alveolus, per primera vegada, com part i col•laboració de la Festa Major de l’Albiol.”

El nostre company Jordi Martí va fer unes declaracions per Canal Camp Noticies _MG_0814

L’Albiol dóna la benvinguda a la tardor amb la Festa Major de Sant Miquel Canal Camp Notícies
Fotos: Noemí Marin

Un comentari a “L’Associació Alveolus organitza la IV jornada cultural

  1. el Equip de govern de la anterior legislatura de l’ajuntament de l’Alboltambien presentó alegación y Contencioso contra el POUM de Alcover, como lo hizo ALVEOLUS.

    DIFERENCIA el Sr. Carrasco y el Sr. Serafino, concejal de Mefi Ambient, sin consultar con vecinos ni pasar pir el pleno tuvieron la desverguenza -ocultandolos a todos- de hacerlo según los intereses deJOSEP RODRIGUEZ de LA PONEDROSA : defienden que los camiones no pasen a 500 m de MASIES CATALANES, PERO CONCEDEN A LA CANTERA SU EXPANSIÒN POR EL NORTE, por MAS DE FAU, DENTRO DEL TERMINO MUNICIPAL DE L’Albiol.
    Vaya Barraque tienen los Señores.
    Y la documentacion, según la secretaria interventora, no ha entrado en el Ajuntament. Peto el libro de Entradad y Salidas para qué sirve. Huele muy mal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *