Una pedrera que devora

Cantera La Ponderosa/ de la empresa “Cantera La Ponderosa,S.A.”

Cantera La Ponderosa/ de la empresa “Cantera La Ponderosa,S.A.” Foto: Tibu

Des de bonretorn.cat volem fer difusió de l’amenaça que suposa, per als veïns del terme de l’Albiol (Baix Camp) i dels altres termes municipals propers, l’anunciada expansió de la pedrera “La Ponderosa”, ja que en el web municipal no s’hi permet opinar ni vehicular informació sobre aquest tema.

Ja fa uns anys, l’empresa “Canteras La Ponderosa” va voler incrementar la seva activitat extractiva endinsant-se en el límit municipal de L’Albiol, un cop exhaurida la capacitat d’extracció en el territori d’Alcover. En aquella ocasió no varen aconseguir els permisos necessaris a causa de l’oposició municipal, veïnal i d’entitats mediambientals.

Però uns anys més tard, mitjançant l’adquisició de propietats rurals en el municipi de L’Albiol, torna a intentar l’expansió de l’activitat. El que més preocupa ara els veïns és la posició a favor que sembla ser que hi tenen l’alcalde i el seu equip de govern.

Davant de la possibilitat que es concedeixin facilitats i permisos a l’empresa extractora per part de les administracions, els veïns i entitats de defensa del medi ambient i la qualitat de vida demanen i exigeixen que es tinguin en compte els problemes de tot tipus que comportarà l’explotació de la pedrera.

No cal dir que, tant pel que fa al nucli urbà més proper a la pedrera —Masies Catalanes— com per a la vida i explotació rural de les nombroses masies existents en el municipi de L’Albiol, les conseqüències de l’extracció seran molt greus.

6 thoughts on “Una pedrera que devora

  1. Martes, 27 de Abril de 2010 a las 20:50.
He podido ver la página web del Ajunmtament de L’Abiol para leer qué ponía sobre la cantera. Primeramente, en contestación a un escrito, el alcalde aclara que lo único que quiere, por ahora, es que todos los vecinos y entidades estén bien informados. Eso está muy bien. He seguido mirando más noticias en la web sobre L’Albiol y encuentro en ella que no hace mucho el gobierno municipal y los vecinos han conseguido que no se construya una “Planta de Selecció i Transferència de Residus de la Construcció” que querían implantarles en los límites de su municipio. Me alegro que lo hayan conseguido. Pero, me pregunto ahora, cómo el gobierno municipal no sigue ahora con el discurso y argumentos que esgrimieron para librarse de la “Planta” y lo aplican, también, a la “Cantera La Ponderosa”? No hay que retroceder en la lucha por un municipio, “limpio”, “verde” y de calidad de vida para su gente

  2. hola:
    em dic isabel i soc de l´alt penedès; gràcies a les reivindicacions dels veïns i dels grups ecologistes va ser salvada la montanya de samuntà ( terme municipal de sant martí sarroca)de l’amenaça d’instal·lar -hi una pedrera; d´això ja fa uns 9 anys.
    recordo que vam manifestar-nos moltes vegades, vam fer caminades per informar al veïnat de l´espai que podiem perdre, xerrades a diferents municipis de la comarca, recollida de signatures..molts actes varem fer per dir NO LA VOLEM NI LA NECESSITEM.

    ho varem aconseguir entre tots i totes!

    ànim i molta força

  3. “ni yo tampoco entiendo si se me abre el grifo y sale una bala tras otra bala, si abro la puerta y se nos entra el fusilado y cierro y se me queda fuera el dedo, si unto amor en el labio entreabierto y nada, si miro al muro y todavia distingo los boquetes. Tampoco entenderé el tiro de gracia, el tema 83, la democracia, el ácido sulfúrico, los ceros, el tacón, las hambres, el casamiento orgánico. De este mundo los dos sabemos poco. Y sin embargo, estamos aqui obligatoriamente oligados a enterderlo.” Rafael Ballesteros.

    No, no puc entendre aquesta necesitat a reventar-ho tot.

  4. Em sembla que l’Ajuntament ha vist molts diners pel mig, diuen males llengües que li donaran un milió d’euros cada any. Amb aquests diners poden arreglar tota l’urbanització, en el seu temps il.legal de Masies Catalanes que ja ha rebut 300.000 euros i els han destinat a fer un projecte de rehabilitació i reforma ( estan els temps per dedicar els diners exclusivament a projectes!). Suposo que per fer les reformes faran servir els diners que pensen cobrar de la cantera la “Ponderosa” a canvi del permís municipal d’extracció. És així? Aquesta es la moneda de canvi? I tot el mal que faran al Medi Ambient?, al paisatge?, a la qualitat de vida dels veïns?, a la intensificació del trànsit de camions de gran tonelatge?.Aixó no l’importa a l’Ajuntament? Per cert diuen també males llengües que volen quedar-se “Villa Urrutia” (torre modernista) a canvi de terrenys recalificats i traslladar allà el Consistori. Es veritat que això es contempla en el Avanç Projecte del POUM ?

  5. Hola, sóc de La Selva i m’agraderia saber si us heu començat a movilitzar per evitar que fotin la muntanya enlaire i per informar a la gent. I si ho heu fet voldria ajudar amb el que fes falta.
    El que diu a la web de l’albiol personalment no em crec res, des de l’ajuntament mai diran la veritat fins que ja sigui massa tard per feri res.

  6. Endavant amb la web! cal seguir la lluita contra la pedrera i contra tots aquells que es pensen que mentres hi hagi el verd dels diners, el dels arbres no interessa.
    Ànims!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>