Alveolus: Història d’una lluita (2010-2016) Cap.3

El Síndic de greuges admet a tràmit la denúncia dels veïns de l’Albiol (Tarragona) contra el seu govern municipal.

Novembre,7,2010

Sindic1

El passat mes d’octubre l’oficina del Síndic de greuges de Catalunya va rebre les queixes d’un grup de veïns de l’Albiol i de masos del seu terme municipal  que entenen que el seu alcalde i govern municipal  no van complir en el seu moment amb la seva obligació d’informar i defendre als veïns del poble i de les masies  del projecte d’explotació minera presentat per Cantera La Ponderosa, S.A.

Aquest silenci municipal va impedir que veïns i propietaris dels masos pogueren, dintre del termini legal, recusar i al·legar en contra dels projectes d’extracció minera. Igualment durant  el llarg tràmit dels Expedients “Bàrbara” i “La Ponderosa-1389” l’alcalde i govern municipal no responen als escrits i preguntes de veïns i ciutadans.

Resposta de l’oficina del Síndic:

Sindic2

DNI003

Jornada de Participació ciutadana a l’Albiol. Un joc amb foc poc real

January 25, 2011

L'alcalde de l'Albiol

La jornada de participació ciutadana convocada per l’ajuntament de l’Albiol i portada a terme per un grup de tècniques contractades per la Diputació de Tarragona va ser un interessant simulacre de participació real. Aquests “simulacres” de participació van ser desenvolupats pel departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i tenen el seu interès de cara a facilitar la cooperació dels ciutadans i la seva implicació en la vida pública.

L’acte de l’Albiol, molt ben programat, es va desenvolupar en tres moments:

Primerament, després d’una petita introducció dels tècnics, el Sr. Alcalde va anar projectant, al fil dels seus breus comentaris, un power point amb totes les actuacions dutes a terme durant la present legislatura i el seu mandat.

En un segon moment, es van formar grups de treball amb  tots els assistents a la jornada. Cada grup, coordinat per una tècnica, va fer un repàs de cadascuna de les actuacions descrites pel Sr. Alcalde. Tothom va poder dir-hi la seva. S’havia d’opinar si la actuació semblava positiva o negativa i/o arrossegava mancances i la coordinadora de cada grup recollia les opinions en unes fitxes.

Finalment, reunits tots en plenari, les  coordinadores  van fer  una posada en comú de les opinions que s’havien recollit a cada grup.  I per finalitzar,  comunicaren als assistents que en quinze dies tothom: equip de govern municipal i veïns, rebrien les anàlisis fetes pel grup tècnic i la seva valoració.

Al fer-se la cloenda de l’acte, un grup de veïns  va voler passar del “simulacre” o “joc” de participació a la “participació real”. I van demanar a l’alcalde, Sr. Andreu Carrasco, respostes a diferents qüestions presentades per Registre a l’Ajuntament el mes de maig de 2010,  (encara no s’ha rebut resposta) ,així com informació sobre la situació final de l’Expedient obert per Canteres “La Ponderosa, S.A.”, l’any 2007, demanant la Concessió Directa d’Extracció en 21 quadrícules en el municipi de l’Albiol i Alcover. També, sobre l’Expedient d’Ampliació de “La Ponderosa” en el límit del municipi de l’Albiol.

La resposta del Sr. Carrasco va ser la de sempre. Afirma desconèixer tot sobre tots aquests temes.

Tot va acabar quan l’Alcalde, de paraula i públicament, va oferir als veïns reunir-se  per tractar els temes abans esmentats. Va donar dia i hora. La cita era pel proper dia 25 de gener a les 4 de la tarda. El dilluns dia 24 l’alcalde va trucar anul·lant-la i quedant, en tot cas, per més endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *