La setmana de la Natura

Del 27 de maig al 5 de juny de 2016, Catalunya celebra la Setmana de la Natura. Està organitzada per la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.

Benvolguts companys d’Alveolus,

us volem convidar a participar en la primera Setmana de la Natura, entre el 27 de maig i el 5 de juny de 2016. La Setmana de la Natura és un esdeveniment per celebrar la Natura i encoratjar a actuar per la seva protecció! Un moment de l’any en el qual pren protagonisme l’acció de les persones i de les entitats ambientals en la conservació, protecció i restauració del medi ambient. El lema “viu la Terra!” vol promoure la participació de la ciutadania activa en la protecció del patrimoni natural. Alhora, vol ser un moment de reconeixement i de visibilitat per a les entitats ambientals, com vosaltres i la vostra tasca en la defensa del medi ambient. Per això, la vostra complicitat és essencial, i us convidem a l’acció directa organitzant una, o més d’una, activitats per La Setmana de la Natura. Tindrà lloc entre el 27 de maig i el 5 de juny de 2016, és a dir al voltant del Mundial del Medi Ambient, 5 de juny. Volem arribar a la fita de 200 activitats durant aquests dies, en indrets de tot el territori. El dia 5 de juny es dedicarà especial atenció a les fonts d’aigua, per tant ens agradaria assolir la fita de recuperar 50 fonts a Catalunya, restaurar-les, a difondre la importància dels punts d’aigua dolça per la biodiversitat i també recuperar el valor social i cultural que tenen per les seves comunitats. Les iniciatives apareixeran al mapa de la pàgina La Setmana de la Natura, un cop les hàgiu entrades, amb l’objectiu d’incentivar la implicació de públics de totes les edats i perfils a participar en la protecció del medi ambient. Recuperar el bosc de ribera d’un riu; una sortida de descoberta per apreciar els valors d’un espai natural, i, les amenaces; afavorir la biodiversitat creant una bassa per amfibis, un hotel d’insectes, o fent un hort; observar i anellar ocells amb experts; alliberar fauna autòctona recuperada, un taller de cuina amb productes ecològics i de proximitat, ajudar a treure residus dels espais naturals, fins i tot del fons del mar…
Us esperem per Viure la Terra!
image-1

Setmana de la natura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *