Manifest d’oposició als tractats de lliure comerç

cartellttiptotselsacteshorAquesta és la campanya que es portarà a terme per informar qué és el
TTIP. Un dels actes es farà a la Selva del Camp. L’associació  Alveolus
l’hi ha donat el seu suport.

Manifest d’oposició als tractats de lliure comerç

EL TTIP (acrònim en anglès de l’Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió) és un nou tractat internacional impulsat des de les corporacions multinacionals que al igual que altres tractats similars és definit com una necessitat per millorar el creixement econòmic i la competitivitat. És tracta doncs d’un tractat transatlàntic que té diversos objectius:
• Vol eliminar les barreres no aranzelàries entre els estats per tal d’acabar amb les limitacions de beneficis de les empreses multinacionals, facilitar a aquestes la gestió dels serveis públics i establir una estructura judicial al marge dels estats que permeti el màxim benefici a les grans empreses.
• L’aprovació d’aquest tractat significaria una pèrdua sistemàtica de drets per a les persones i a la classe treballadora en particular, ja que permetria una rebaixa sistemàtica dels drets laborals, la utilització de mètodes com els transgènics o el fracking que accelerarien la destrucció del territori, la privatització dels pocs sectors públics que queden com la sanitat o l’educació i la desregulació de les poques lleis que queden de control bancari, augmentant el poder econòmic de les multinacionals.

• Es tracta d’un atemptat mortal a la independència dels pobles, que buida encara més de sobirania a les seves institucions, convertint-les en simples eines de governança dedicades a protegir els beneficis de les multinacionals i a gestionar les misèries que aquests provoquen entre la població, i que dificulta l’expansió dels espais de contrapoder popular. Per això, és important mostrar-hi el nostre rebuig i lluitar als carrers, als llocs de treball i a les institucions per impedir la seva aprovació i aplicació.
Però aquest tractat no és un projecte que caigui del cel, sinó que respon a l’ofensiva que els poderosos mantenen contra la classe treballadora. Hem d’entendre el TTIP com una peça més del capitalisme despòtic, i afrontar-lo com una nova batalla per aturar la regressió de drets de les classes populars i acabar amb la dictadura del capital i les multinacionals.
A més, la lluita contra el TTIP és imprescindible per aconseguir una plena sobirania econòmica, i serveix per desemmascarar d’una vegada per totes el joc que fan les institucions europees com la Unió Europea a les multinacionals. Lluitar contra el TTIP és lluitar contra l’Europa del capital, és lluitar contra l’acaparació de capital en mans d’uns pocs, es a dir, és lluitar sistemàticament contra el capitalisme, l’imperialisme i el patriarcat com referència social. Hem d’acabar amb aquest sistema que només serveix per maximitzar els guanys empresarials, que és culpable de l’explotació de les classes populars, les desigualtats de gènere, de que els pobles perdin la seva sobirania i responsable de la degradació del territori.
Per aconseguir això cal que ens organitzem i prenguem la iniciativa. Cal que les classes populars agafin consciència i lluitin des de tots els fronts contra les agressions que li planteja el capital. Nomes amb l’organització i la lluita al carrer serem capaces d’aturar que un tractat com aquest s’aprovi i que, en definitiva, acabem amb qualsevol opressió.
La lluita contra el TTIP va més enllà dels debats parlamentaris. És la lluita per la defensa dels serveis públics, per la millora i recuperació dels nostres drets socials, la defensa del territori i el medi i el repartiment del treball i la riquesa.
Per la plena sobirania dels pobles
No al TTIP!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL TTIP (acrònim en anglès de l’Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió) és un nou tractat internacional impulsat des de les corporacions multinacionals que al igual que altres tractats similars és definit com una necessitat per millorar el creixement econòmic i la competitivitat. És tracta doncs d’un tractat transatlàntic que té diversos objectius:
• Vol eliminar les barreres no aranzelàries entre els estats per tal d’acabar amb les limitacions de beneficis de les empreses multinacionals, facilitar a aquestes la gestió dels serveis públics i establir una estructura judicial al marge dels estats que permeti el màxim benefici a les grans empreses.
• L’aprovació d’aquest tractat significaria una pèrdua sistemàtica de drets per a les persones i a la classe treballadora en particular, ja que permetria una rebaixa sistemàtica dels drets laborals, la utilització de mètodes com els transgènics o el fracking que accelerarien la destrucció del territori, la privatització dels pocs sectors públics que queden com la sanitat o l’educació i la desregulació de les poques lleis que queden de control bancari, augmentant el poder econòmic de les multinacionals.
• Es tracta d’un atemptat mortal a la independència dels pobles, que buida encara més de sobirania a les seves institucions, convertint-les en simples eines de governança dedicades a protegir els beneficis de les multinacionals i a gestionar les misèries que aquests provoquen entre la població, i que dificulta l’expansió dels espais de contrapoder popular. Per això, és important mostrar-hi el nostre rebuig i lluitar als carrers, als llocs de treball i a les institucions per impedir la seva aprovació i aplicació.
Però aquest tractat no és un projecte que caigui del cel, sinó que respon a l’ofensiva que els poderosos mantenen contra la classe treballadora. Hem d’entendre el TTIP com una peça més del capitalisme despòtic, i afrontar-lo com una nova batalla per aturar la regressió de drets de les classes populars i acabar amb la dictadura del capital i les multinacionals.
A més, la lluita contra el TTIP és imprescindible per aconseguir una plena sobirania econòmica, i serveix per desemmascarar d’una vegada per totes el joc que fan les institucions europees com la Unió Europea a les multinacionals. Lluitar contra el TTIP és lluitar contra l’Europa del capital, és lluitar contra l’acaparació de capital en mans d’uns pocs, es a dir, és lluitar sistemàticament contra el capitalisme, l’imperialisme i el patriarcat com referència social. Hem d’acabar amb aquest sistema que només serveix per maximitzar els guanys empresarials, que és culpable de l’explotació de les classes populars, les desigualtats de gènere, de que els pobles perdin la seva sobirania i responsable de la degradació del territori.
Per aconseguir això cal que ens organitzem i prenguem la iniciativa. Cal que les classes populars agafin consciència i lluitin des de tots els fronts contra les agressions que li planteja el capital. Nomes amb l’organització i la lluita al carrer serem capaces d’aturar que un tractat com aquest s’aprovi i que, en definitiva, acabem amb qualsevol opressió.
La lluita contra el TTIP va més enllà dels debats parlamentaris. És la lluita per la defensa dels serveis públics, per la millora i recuperació dels nostres drets socials, la defensa del territori i el medi i el repartiment del treball i la riquesa.
Per la plena sobirania dels pobles
No al TTIP!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *