Fins quan haurem d’aguantar ????

Imatge

 

IMG-20160527-WA0001

Vista des de Valls el dia de l’accident de Repsol

Ahir dia 24 la Plataforma Cel Net va publicar en el seu blog el següent:

LA PLATAFORMA CEL NET EVIDENCIA QUE INCIDENTS COM AQUEST NOMÉS SÓN L’ALTAVEU D’UNA PROBLEMÀTICA SILENCIADA

 La Plataforma Cel Net denunciem la immobilitat i la manca de responsabilitat de les empreses químiques davant els repetits incidents de contaminació lumínica, sonora i ambiental com els succeïts en el Complex Petroquímic del Polígon Nord en les últimes hores. Remarquem que incidents com aquests tan sols són l’altaveu d’una problemàtica silenciada a la qual dia a dia som sotmesos els habitants de la Vall del Francolí, i que posen de manifest la negligència de l’Administració Pública per tenir cura de la qualitat del’aire i de la salut de la població en el nostre territori.

Des de fa més de 24 hores, dues xemeneies situades al complex petroquímic del polígon nord del Camp de Tarragona, cremen ininterrompudament. Les grans flamarades han causat columnes de fum negre apreciables a més de 20 km de distància de l’incident. La Plataforma Cel Net mostrem la nostra immensa indignació davant incidències com aquestes que es repeteixen periòdicament dins d’un marc d’aparent “normalitat”, generat per la constant manca d’informació i responsabilitat per part de les empreses químiques i l’administració pública. Parlen d’aturades no programades, d’errors concrets, d’incidents esporàdics. S’obliden que aquests episodis no tan sols no són tant alegrament justificables, sinó que, a més, només són la punta d’un gran iceberg. L’alarmant contaminació lumínica i sonora d’aquests dos dies només són la part més evident i visible d’una problemàtica amb la qual la població conviu diàriament, des de fa més de 40 anys. Continua llegint

Adéu a Josep Fortuny

Imatge

l’Associació Alveolus junt amb altres entitats de La Selva del Camp ha organitzat un cicle de cinefòrum relacionats amb el medi ambient, el Selva Cine Viu. La darrera projecció es va fer el divendres dia 6 de maig.
El documental “Llauràvem,sembrem,collirem” realitzat pel nostre grup va ser presentat per Manuel Ortega. Recollim a continuació una part de la crítica que va sortir el dia 13 de maig en el diari El Vallenc (Pàg.65)
“El documental presenta un recull d’experiències de grups i persones que han fet de la pagesia i la ramaderia el seu estil de vida. Amb unes exposicions sinceres i diverses van anar desgranant els aspectes de les seves vivències i experiències, així com les seves visions de futur.
Enriquidor en gran manera, el documental va servir de reflexió als espectadors que van tenir unes opinions de primeríssima mà d’unes persones que creuen en la terra i que treballen per ella”
 No cal dir res més.Nomès afegir que l’Associació Alveolus, a travès  de Manuel Ortega va dedicar aquest documental, com homenatge pòstum; a un dels seus protagonistes,Josep Fortuny de Más Pigall, que ens va deixar el seu testimoni abans de morir. Gràcies per compartir amb nosaltres les teves inquietuds.

Recordatori!!!!!

Imatge

Aquest dissabte 7 de maig se celebra a l’Hort d’Iglésies de La Selva del Camp la jornada gratuïta de la Festa pel Territori, organitzada des de Xarxa Sud amb representants de les associacions que la formen: Alveolus, Aturem Bcn World, Defenterra, Delterpa, Gepec, La Canonja 3, Plataforma CelNet, Plataforma del Camp, Plataforma No a la MAT, entre d’altres.
Adjunt trobareu el cartell amb tota la programació, també podeu consultar el programa al web de la Festa:
Esperem trobar-vos-hi, hi haurà activitats al llarg de tot el dissabte!!

Selva Cine Viu 2016

Imatge

 

Aquest proper divendres 6 de maig es donarà per acabat el segon cicle de Cinefòrums de temàtica medioambiental,que han organitzat  l’ Associació Alveolus junt amb altres entitats de La Selva del Camp: “Selva Cine Viu”
Recordeu que per tancar la programació de 2016 es passarà  el documental que hem fet des de l’Associació Alveolus amb la col·laboració de veïns i veïnes de l’Albiol
 
Divendres 6 de maig a les 20h – al Castell del Paborde –
Projecció del Documental: La terra de l’Albiol: llauràvem, sembrem, collirem

Cartell Documental_projeccio%CC%81 Castell Paborde