Per què que les administracions no s’impliquen en la conservació del nostre territori?

Imatge

cartell imatge 17 de març

La pedrera LEMAR, propietat de l’empresa Les Masies Argentera S.L. disposa d’autorització d’impacte ambiental per l’activitat d’extracció de recursos en el terme municipal de l’Argentera. Després del treball de l’associació Defenterra per difondre el greuge que representa la implantació d’empreses extractives en el territori, l’administració va engegar una campanya informativa afirmant que aquesta extracció de recursos en el terme municipal de l’Argentera no es duria a terme.

Tot i la campanya administrativa, el procès no s’ha aturat. És per aquest motiu que l’associació Defenterra durà a terme una xerrada per explicar exactament quina és la situació real del procés.

CEL NET DENUNCIA LA MANCA D’IMPLICACIÓ PER PART DE L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

Imatge

Hola a totes
Us faig extensiu l’article que la Plataforma Cel Net ha fet arribar als mitjans de comunicació.
salut

Des de la Plataforma Cel Net denunciem que la indústria petroquímica del Camp de Tarragona segueix enverinant la població a través de les emissions no regulades de compostos cancerígens i teratògens. I remarquem que ho fa amb el vistiplau de les administracions públiques; les mateixes responsables de treballar per la salut de la població a la què representa.

El passat 22 de febrer, vam presentar a l’Ajuntament de Tarragona els resultats del segon estudi de la qualitat de l’aire realitzat al Morell (municipi veí del Polígon Nord del complex petroquímic de Tarragona) a càrrec del LCMA de la UPC i amb el finançament de l’Ajuntament del Morell. Aquests mostren petites millores en els índexs d’emissió de certs components tòxics, detectats ja en el primer estudi, i evidencien la capacitat de les empreses implicades d’autoregular-se davant el coneixement d’un control exhaustiu de la qualitat de l’aire. Tot i així, la problemàtica segueix vigent, amb índexs encara inadmissibles de compostos cancerígens com són el benzè i l’1-3 butadiè. I sobretot, la mancança evident d’un control exhaustiu i la falta d’implicació de l’Administració Pública en la resolució de la problemàtica de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona.

La majoria de les propostes aprovades per diferents Administracions no s’han arribat a complir mai. Denunciem que ni les mocions dels ajuntaments, ni les resolucions del Parlament, ni els objectius de la Taula Territorial, ni els estudis de la qualitat de l’aire tenen, avui en dia, continuïtat ni vigència. Tota la responsabilitat de l’Administració pública ha quedat retratada en un seguit d’accions fetes de cara la galeria, amb una clara intenció de silenciar la problemàtica i acontentar a la ciutadania, sense un contingut real de fons. Continua llegint