Llegendes

Imatge

Maria G. Marin

., El primer document; que es coneix de l’Albiol és la carta de repoblació atorgada el 25 de juny de l’any 1158 pel compte de Barcelona, Ramon Berenguer IV a favor de Juan de Martorell, ardiaca de l’església de Tarragona, per tal que fortifiqués i repoblés el lloc (pàg.11.L’Albiol Notícies històriques. E.Fort i cogul)

Però tot sembla indicar que hi hagué una ocupació anterior.

“Es diu que les tropes cristianes feren diversos atacs per conquerir el castell de l’Albiol. Després de ser rebutjats, a un pastor d’aquestes contrades se li va ocórrer una  idea. Una nit quieta reuní els ramats al pla de Vessat, els posà una candela encesa a cada banya i emprengué el camí de l’Albiol. Els moros en veure tants llums pensaren que era un gran exèrcit, marxaren envers la Mussara i deixaren la fortificació a mans de l’exèrcit cristiá. La llegenda diu que, en acció de gràcies, feren un crestó d’or capat que encara està colgat en algun indret del castell i em consta que algú l’ha buscat” (Andreu Barbarà Camafort. Memòries d’un Alcoverenc d’avui. Centre d’Estudis Alcoverencs.Pàg. 61)

Fira Medieval a la Seva del Camp

Imatge

PA260069

Els dies 25 i 26 d’octubre es va celebrar a la Selva del Camp, com cada any, la Fira Medieval en la que també participaven les entitats del poble.

Aquest any , per primera vegada, també ha participat l’Associació Alveolus.

IMG-20141005-WA0003

_DSC0902

L’associació Alveolus està inscrita en l’Ajuntament de l’Albiol però aquest any també s’ha inscrit com a associació a l’Ajuntament de la Selva del Camp per considerar que està dintre del seu entorn més proper ( així com l’Alcover, Vilaplana…) i dintre dels seus objectius de defensa i millora del territori

DSC_0254

Donem les gràcies a l’Ajuntament de la Selva del Camp per acollir-nos tan bé i fer-se ressort de totes les activitats culturals que hem portat a terme  des de el començament (jornades culturals, conferències…)
PA250059

Gracies a aquesta Fira ens hem pogut donar a conèixer tant a les diferents entitats com a les persones interessades per la problemàtica del nostre territori
PA250061

Si voleu més informació de la fira teniu a sota l’enllaç amb Canal Camp TV

Fira de la Selva a Canal Camp TV